Halloween party ideas 2015

Νέα αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης, 4 εκ των δεκάδων κατηγορούμενων, για τα γεγονότα που συνέβησαν στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ.
Κατηγορούμενοι ήταν οι Β. Καραβαζάκης, Ι. Πανδής, Σ. Σαμοΐλης και Αν. Ανδρονικόπουλος. Οι 4 κατηγορούνται ως υπεύθυνοι, υποκινητές, συμμετέχοντες στα γεγονότα που ακολούθησαν με την επίθεση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, την 16η Ιουνίου 2008.
Η πρώτη δίκη είχε οριστεί για τις 12 Νοεμβρίου 2008 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας, είχε αναβληθεί και έκτοτε η εκδίκαση της υπόθεσης έχει πάρει τουλάχιστον 4 αναβολές.
Ως νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 14η Ιουνίου 2012 μετά από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων, εξαιτίας κωλύματος του συνήγορού του.
Μηνύματα συμπαράστασης
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας
Σε δίκη με εξοντωτικές κατηγορίες σύρεται την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη ο Βασίλης Καραβαζάκης, γνωστός αγωνιστής και πρωτεργάτης του κινήματος της νότιας Κέρκυρας ενάντια στη δημιουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
Η δίωξη αυτή χαρακτηρίζεται από μεθόδευση, τεχνάσματα και χρήση αστήρικτων κατηγοριών, στηρίζεται δε αποκλειστικά σε προκατασκευασμένη «μαρτυρία» ενός αστυνομικού.
Με τη δίκη αυτή, η κεντρική και τοπική εξουσία επιδιώκει, αφενός, να εκδικηθεί όλους όσοι «τόλμησαν» να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στα σχέδια που υποβάθμιζαν ακόμα περισσότερο την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Λευκίμμης, όσους πλήρωσαν πραγματικά με το αίμα τους την ανυποχώρητη και μαχητική στάση τους στεκούμενοι πεισματικά αντίθετοι σε ένα ακόμη έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και, αφετέρου, να εκφοβίσει όσους θα έχουν την ιδέα να κάνουν κάτι ανάλογο στο μέλλον.
Στεκόμαστε αλληλέγγύοι στον Βασίλή Καραβαζάκη και σε κάθε γνήσιο αγωνιστή του λαικού κινήματος που με το παράδειγμά τους δέιχνουν ότι εκτoς από την υποταγή υπάρχει και ο δρόμος του ανυποχώρητου και νικηφόρου αγώνα .
Στην περίοδο της πιο βάρβαρης και ολομέτωπης επίθεσης του μαύρου μπλόκ εξουσίας στα διακαιώματα και τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού, η δίκη των αγωνιστών της Λευκίμης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ-ΔΕ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ
Συμπαράσταση στον αγωνιστή της Λευκίμης Β. Καραβαζάκη ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00 π.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Το Δίκτυο κοινωνικών οργανώσεων Κέρκυρας συμπαραστέκεται στους δικαζόμενους αγωνιστές του κινήματος της Λευκίμμης ενάντια στην δημιουργία του παράνομου ΧΥΤΑ και καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 900πμ στα Δικαστήρια.
Για πολλοστή φορά δεκάδες κάτοικοι της Λευκίμμης σύρονται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες . Η Βάρβαρη επίθεση του κράτους και των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους κατοίκους της Λευκίμμης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος μας να υπερασπισθούμε τον τόπο μας και το περιβάλλον μας .
Ο Λαός της Λευκίμμης αντιστάθηκε στην μετατροπή του τόπου σε παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή - όπως έγινε με το Τεμπλόνι - και συνάντησε την βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών.
Οι Λευκιμμιώτες μαζί με όλους τους Κερκυραίους διεκδικήσαμε την δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος τριτοβάθμιας διαχείρισης των απορριμμάτων με την δημιουργία εργοστασίου πλήρους ανακύκλωσης για όλο το νησί και την ευρύτερη περιοχή.
Μια τέτοια λύση είναι αναγκαία και απαραίτητη για την προστασία της υγείας μας και του περιβάλλοντος μας. Αντί αυτού συναντήσαμε την βία των ΜΑΤ .
Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή όλων των διωκόμενων και την καταδίκη των δυνάμεων καταστολής και των πολιτικών τους προϊσταμένων.
Απαιτούμε την δημιουργία συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΕΣ .
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.