Halloween party ideas 2015


Υπομονή ζητά από τους Έλληνες πολίτες μέσω συνέντευξής του στον κυριακάτικο Τύπο ο Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που ο κόμπος από τα εντεινόμενα μέτρα λιτότητας έχει φθάσει στο χτένι, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως η κυβέρνησή του προσπαθεί να αποτρέψει μια οικονομική «καταστροφή». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτηκε ούτε σκέφτεται την παραίτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν φυγομαχώ».
Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση μάχεται να εμποδίσει μια ελληνική χρεοκοπία, αλλά ο δρόμος είναι δύσκολος. «Θα ήθελα πάρα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μια άμεση λύση, μια καλύτερη ζωή σήμερα», είπε στη συνέντευξη. «Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος στον κόσμο, αν μπορούσα να το κάνω αυτό, αλλά δεν μπορώ και έχω καθήκον να είμαι έντιμος και να πω αυτήν την αλήθεια σε κάθε Έλληνα πολίτη».
Την επόμενη εβδομάδα η Βουλή πρόκειται να ψηφίσει για μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και απολύσεις στο δημόσιο τομέα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη και την Πέμπτη 48ωρη γενική απεργία, η οποία αναμένεται να κατεβάσει τα ρολά στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας και να συμπέσει με την ψηφοφορία.
Οι απεργίες εντείνουν τη δύσκολη κατάσταση, ενώ το Σάββατο χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν την πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή στο πλαίσιο μιας διεθνούς κινητοποίησης εναντίον του χρηματοοικονομικού συστήματος. Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου απορρίπτει κάθε πρόταση που λέει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αρνηθεί να εξυπηρετήσει το χρέος της που εκτιμάται στο 162% του ΑΕΠ φέτος.
Όπως είπε, θα επιδιώξει την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών την επόμενη εβδομάδα, σε ακόμη μια προσπάθεια να περιοριστεί η κρίση που εξαπλώθηκε από τη χώρα μας προς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ τώρα απειλεί και τις πολύ μεγαλύτερες οικονομίες της Ισπανίας και της Ιταλίας.
«Όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν στο να προφυλάξουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών που θα βίωναν μια αληθινή καταστροφή, αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα να αντεπεξέλθει σε μια κρίση που πλέον απειλεί ολόκληρη την Ευρωζώνη. «Δεν είμαστε ο Άτλαντας που μπορεί να πάρει στους ώμους του όλα τα προβλήματα της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός. «Αν η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους εμάς στην Ευρώπη».
Με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να πέφτουν δραματικά στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, καθώς η κυβέρνησή του αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα υπό τις πιέσεις της τρόικας και τις διαδηλώσεις κατά της πολιτικής του να λαμβάνουν χώρα σε ημερήσια βάση, τουλάχιστον δύο από τους κυβερνητικούς βουλευτές απειλούν να μην ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων. Η ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης αναμένεται, πάντως, να διατηρηθεί και σε αυτή τη δέσμη λιτότητας, με τη βοήθεια, όπως εκτιμάται, μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Από πλευράς του, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει πως το κυβερνών κόμμα δεν θα είχε κανένα λόγο ύπαρξης, αν δεν «σταθεί στο ύψος των ιστορικών προκλήσεων της εποχής του», ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο παραίτησης. «Όλους αυτούς τους μήνες, έπρεπε να αντιμετωπίσω προκλήσεις που κανείς εκ των προκατόχων μου δεν είχε βιώσει. Αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, να φυγομαχήσω».
,

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.