Αναζήτηση δουλειάς από το ίντερνετ

0

Η χρήση του Ίντερνετ για να βρει κανείς δουλειά μειώνει περίπου 25%, κατά μέσο όρο, τον χρόνο παραμονής του στην ανεργία, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.
Η μελέτη έρχεται να αναστρέψει τα συμπεράσματα μιας προηγούμενης μελέτης του 2004, που είχε καταλήξει ότι η προσφυγή στο δίκτυο για εύρεση απασχόλησης μάλλον αυξάνει τελικά τη διάρκεια της ανεργίας. Αυτό πιθανώς σημαίνει ότι, με το πέρασμα του χρόνου, το διαδίκτυο έχει γίνει πλέον σαφώς πιο χρήσιμο ως ''εργαλείο'' για όποιον ψάχνει να βρει μια θέση απασχόλησης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους καθηγητές οικονομικών Χανί Μανσούρ του πανεπιστημίου του Κολοράντο (Ντένβερ) και Πίτερ Κουν του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (Σάντα Μπάρμπαρα), διαπίστωσαν ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των νέων ανέργων που αξιοποιούν το διαδίκτυο για εύρεση δουλειάς, από 25% περίπου το 2000 σε τουλάχιστον 75% σήμερα.
Η χρήση του Ίντερνετ για δουλειά δεν αφορά μόνο τις διαδικτυακές υπηρεσίες εύρεσης απασχόλησης ή την επαφή απευθείας με δυνητικούς εργοδότες, αλλά επίσης την αξιοποίηση φιλικών γνωριμιών και συγγενικών σχέσεων (σε αυτό βοηθά και η ''έκρηξη'' των κοινωνικών δικτύων που διευκολύνει τις εξ αποστάσεως διαπροσωπικές επαφές). Εξάλλου οι εξειδικευμένες υπηρεσίες αναζήτησης εργασίας έχουν πια βελτιωθεί και έχουν γίνει πιο φιλικές προς τον χρήστη.
Το Ίντερνετ, σύμφωνα με την μελέτη, αξιοποιείται δεόντως για την αναζήτηση αγγελιών εργασίας, την αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων και τη συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων πρόσληψης σε δυνητικούς εργοδότες, όλα αυτά με πολύ μειωμένο κόστος για όποιον ψάχνει δουλειά, σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους, που κοστίζουν περισσότερο σε χρόνο και χρήμα.
Αυτό πάντως που διαπίστωσε η έρευνα, είναι ότι η διαδικτυακή αναζήτηση και εύρεση δουλειάς δεν συνεπάγεται και καλύτερες αμοιβές σε σχέση με την προηγούμενη θέση απασχόλησης.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !