Halloween party ideas 2015

1

Η Amazon.com αποκάλυψε μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν ψηφιακή μουσική online και στη συνέχεια να την παίζουν σε οποιοδήποτε υπολογιστή, κινητό ή άλλη φορητή συσκευή που «τρέχει» το λειτουργικό Android. Εκτός από τραγούδια, οι χρήστες θα μπορούν να αξιοποιούν τη νέα υπηρεσία για φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα. Όμως η νέα υπηρεσία «μουσικής θυρίδας» Cloud Drive εξόργισε την μουσική βιομηχανία, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για δικαστικούς αγώνες, θεωρώντας ότι θίγονται τα συμφέροντα των δισκογραφικών εταιριών.

Η νέα υπηρεσία, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν περίπου 1.200 δωρεάν τραγούδια της επιλογής τους στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing), δηλαδή στους κεντρικούς υπολογιστές (servers) της Amazon, αντί στο δικό τους σκληρό δίσκο. Στη συνέχεια, μπορούν να ακούνε κατά βούληση αυτή την μουσική μέσω διαδικτύου, είτε από τον υπολογιστή τους, είτε από το κινητό τηλέφωνο ή άλλη φορητή συσκευή τους.

Η νέα υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να ακούνε την μουσική τους ανεξάρτητα από πού την προμηθεύτηκαν (και από το iTunes της Apple), όμως δεν θα τους επιτρέπει να παίζουν τα τραγούδια τους στο iPhone και στις άλλες συσκευές της Apple (αλλά μόνο σε Android).

Αρχικά οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν δωρεάν online μέχρι 5 GB μουσικής (περίπου 1.250 τραγούδια ή 2.000 φωτογραφίες), αλλά θα μπορούν να αγοράζουν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο μέχρι 20 GB αντί 20 δολαρίων ετησίως. Εναλλακτικά, ο χρήστης θα αναβαθμίζεται δωρεάν σε αποθηκευτικό χώρο 20 GB, αν αγοράζει οποιοδήποτε μουσικό άλμπουμ ΜΡ3 από το Amazon. Οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν την μουσική είτε ως αρχεία MP3 είτε ως AAC. Η Amazon επίσης θα προσφέρει το πρόγραμμα Cloud Player για να διευκολύνει τους χρήστες στην ακρόαση μουσικής και το «κατέβασμα» τραγουδιών.

Εταιρίες, όπως η Sony, εξέφρασαν την αντίδραση τους στην πρωτοβουλία της Amazon, επειδή η τελευταία δεν φρόντισε να εξασφαλίσει προηγουμένως τη σχετική εμπορική άδεια για να παρέχει μετά στους χρήστες τη δυνατότητα διαδικτυακής ακρόασης (streaming) των τραγουδιών. Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε ότι αναμένει από την Amazon να προχωρήσει, έστω κι εκ των υστέρων, στη σχετική συμφωνία, αλλά στο μεταξύ η εταιρία ετοιμάζεται για δικαστικό αγώνα. Άλλες δισκογραφικές εταιρίες φέρονται -προς το παρόν υπό καθεστώς ανωνυμίας- να θεωρούν παράνομη τη νέα υπηρεσία.

Η Amazon -που επιδιώκει να επεκταθεί στον τομέα παροχής ψηφιακού περιεχομένου, πέρα από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις βιβλίων και άλλων προϊόντων- φαίνεται να βιάζεται, καθώς η Google και η Apple έχουν στα σκαριά ανάλογες online μουσικές υπηρεσίες, που αναμένεται να παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες.

Η Amazon πάντως δεν έχει διευκρινίσει ακόμα κατά πόσο το ψηφιακό περιεχόμενο που θα μπορεί να αποθηκεύσει ένας χρήστης στην «θυρίδα» του θα πρέπει να είναι νόμιμο και σε ποιο βαθμό θα ελέγχει το τι κάνουν οι χρήστες με τις «θυρίδες» τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης χθες το μεσημέρι σε ηλικία 89 ετών, έπειτα από δίμηνη νοσηλεία για νεφρική ανεπάρκεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου «Υγεία». Αφησε πίσω του ένα πολυδιάστατο και ιδιαίτερα σημαντικό θεατρικό έργο για το οποίο (θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς) ότι θεμελίωσε το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, δικαιώνοντας τον τίτλο του «πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου» που του είχαν απονείμει.


Στις 14 Απριλίου προχωρούν ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου στην ιδρυτική πράξη του νέου κόμματος, που θα φέρει το όνομα «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών». Την ημέρα εκείνη θα γίνει η πανηγυρική εκδήλωση, στην οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη, αλλά και τα ονόματα των πολιτών που συνυπογράφουν την αίτηση ίδρυσης κόμματος. Εντός του έτους είναι προγραμματισμένο να γίνει και το πρώτο συνέδριο. Το νέο κόμμα αποτελεί τη μετεξέλιξη του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών», της πολιτικής κίνησης που είχαν ιδρύσει οι κ. Δημαράς και Οικονόμου στις 19 Ιανουαρίου.

Την αίτηση που κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο τη συνόδευαν 700 υπογραφές αλλά και το καταστατικό του νέου κόμματος. Το όνομα «παίδεψε» τους κ. Δημαρά και Οικονόμου, οι οποίοι αναζητούσαν κάτι διαφορετικό. Τελικά, κατέληξαν στο Αρμα Πολιτών, πρόσθεσαν όμως και το πρόθεμα Πανελλήνιο ώστε να υπάρχει διαφοροποίηση από το όνομα του συνδυασμού, με τον οποίο ο κ. Δημαράς ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από τον Ιανουάριο, ο κ. Δημαράς είχε δηλώσει ανοιχτός στη συνεργασία και με πρόσωπα που προέρχονται απ’ όλους τους χώρους, και από την Κεντροδεξιά. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πολιτικό του γραφείο σημειώνεται ότι το ΠΑΠ θα είναι κόμμα όλων των Ελλήνων και ότι «προέρχεται από τη θέληση και την αποφασιστικότητα απλών και έντιμων πολιτών που θέλουν την ανατροπή του σαθρού υφιστάμενου πολιτικού συστήματος». Η ανακοίνωση καλεί τους πολίτες να συστρατευτούν σε αγώνες για: την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική ενότητα, την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, την προάσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνισμού, την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, καθώς και τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Ισόπαλος με 0-0 έληξε ο φιλικός αγώνας που διεξήχθη στο «Καραϊσκάκη» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πολωνία ύστερα από μέτρια εμφάνιση όπου ελάχιστες φορές απείλησαν οι διεθνείς μας τους Πολωνούς. Το παιχνίδι αυτό σηματοδότησε και την τελευταία εμφάνιση του Μίχαλ Ζεβλάκοφ με τη φανέλα της Πολωνίας που συμπλήρωσε τις 102 συμμετοχές.

Σε αργό τέμπο κύλησε όλο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο με την Πολωνία (που είναι και η διοργανώτρια χώρια του Euro2012) να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Σμούντα ήρθε στο 21΄ με τον Λεβαντόφσκι να σουτάρει και ο Παπαδόπουλος να προλαβαίνει τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή, ενώ έξι λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι συνδυάστηκαν ωραία με τη μπάλα να φτάνει στον Ομπράνιακ, που με σουτ έστειλε τη μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά. Από τη μεριά της η Εθνική έφτασε μια «ανάσα» από το 1-0 στο 10΄ όταν από κάθετη πάσα του Κονέ, ο Μήτρογλου πλάσαρε τον Σαντομιέρσκι με τον τελευταίο να αποκρούει με τα πόδια.

Δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος με τους Πολωνούς να διατηρούν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Μόλις στο 47’ ο Λεβαντόφσκι βγήκε τετ-α-τετ με τον Χαλκία έπειτα από λάθος του Λαγού, προσπάθησε να περάσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος έπεσε σωτήρια στα πόδια του Πολωνού επιθετικού και έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια.
Η μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησε η εθνική μας ομάδα ήταν ένα σουτ του Κονέ στο 54΄ το οποίο όμως πέρασε άουτ και το 0-0 σφράγισε τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Λυμπερόπουλος-Πέτσκο, Μιερζεγιέφσκι

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Λαγός, Μώρας, Σαμαράς (77΄ Τοροσίδης), Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (58΄ Νίνης), Καραγκούνης (73΄ Κατσουράνης), Βύντρα, Κονέ (66΄ Λυμπερόπουλος), Καφές, Φετφατζίδης (78΄ Σαλπιγγίδης).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντσιζεκ Σμούντα): Σαντομιέρσκι, Σάντλοκ, Γκλοβάσκι, Ζεβλάκοφ (62΄ Γιοντλόβιετς), Μπίστσεκ, Ντούντκα, Πέτσκο (76΄ Γκροσίτσκι), Μπλαζικόφσκι, Μιερζεγιέφσκι (46΄ Μουράφσκι), Ομπράνιακ (83΄ Γκερέιρο), Λεβαντόφσκι (83΄ Κούχαρτσουκ).


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 76-74 της Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ στον τρίτο αγώνα της σειράς των πλέϊ οφ της Ευρωλίγκα και πέρασε μπροστά με 2-1 στις νίκες ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στην πολύ καλή άμυνα των παικτών του Ομπράντοβιτς και στο γεμάτο πάθος παιχνίδι των γηπεδούχων. Οι «πράσινοι» θέλουν άλλη μια νίκη την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για να πάρουν το «εισιτήριο» για το φάϊναλ φορ της Βαρκελώνης.Τα δεκάλεπτα: 16-13, 33-29, 55-49, 76-74

Ο έλεγχος των ριμπάουντ και η αυτοσυγκέντρωση που επέδειξαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς συνέβαλαν ώστε ο Παναθηναϊκός να ελέγξει το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα και να κλείσει το δεκάλεπτο στο +3 (16-13). Η «πράσινη» φροντ λάιν (Τσαρτσαρής, Μπατίστ) αιφνιδίασε τους Καταλανούς και στο 4' προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με 11-4.
Ένα ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστή τον Άντερσον έφερε την ισπανική ομάδα μέσα στο παιχνίδι με 11-10. Ωστόσο, Φώτσης από τα 6.75 και Καλάθης με λέι απ έδωσαν και πάλι αέρα 6 πόντων (16-10), για να μειώσει στην εκπνοή ο Λάκοβιτς με τρίποντο (16-13). Οι φιλοξενούμενοι, με πρωταγωνιστή τον Ρούμπιο, αντέδρασαν στις αρχές της δεύτερη περιόδου και με νέο σερί 6-0 πήραν το προβάδισμα με 19-16. Ωστόσο η εκτελεστική δεινότητα των Περπέρογλου, Διαμαντίδη επανέφεραν την τάξη και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και πάλι με πέντε διαδοχικούς πόντους του αρχηγού (1 τρίποντο) με 33-26 στο 19'. Ο Λάκοβιτς βρήκε και πάλι στόχο από τα 6.75 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε όπως η πρώτη περίοδος (33-29).

Η Μπαρτσελόνα κατάφερνε να βρίσκει κάποια κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και μείωσε στο 24' σε 41-40, ενώ ο Ρούμπιο στο τρίτο του τρίποντο στον αγώνα κράτησε σε απόσταση αναπνοής την ομάδα του μέχρι το 25' (44-43). Με πέντε διαδοχικούς πόντους του Νίκολας (1 τρίποντο) ο Παναθηναϊκός απέκτησε διαφορά 6 πόντων (49-43), την οποία και διατήρησε μέχρι τη λήξη της περιόδου (55-49), χάρη σε τρίποντο του Σάτο.

Η Μπαρτσελόνα τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο και η αλήθεια είναι ότι πίεσε ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό έχοντας ως «όπλo» της την περιφερειακή ευστοχία της. Μόρις (2), Λάκοβιτς και Ρούμπιο με ένα «βομβαρδισμό» τριπόντων έφεραν την Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ στο 34' με 63-61. Διαμαντίδης και Νίκολας δεν πτοήθηκαν από τις διαδοχικές αλλαγές στην άμυνα των Ισπανών και κράτησαν τον Παναθηναϊκό «ζωντανό», ενώ 2,5 λεπτά πριν τη λήξη ο Σάτο από τα 6.75 έδωσε αέρα 5 πόντων στους γηπεδούχους (70-65). Ήταν ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο που στην πραγματικότητα έκοψε τον βήχα των Καταλανών που αργά αλλά εκνευριστικά ακολουθούσαν από απόσταση αναπνοής τους γηπεδούχους. Δύο λάθη ωστόσο των «πρασίνων» έφεραν το ματς και πάλι στον πόντο (70-69), εκεί όμως «μίλησε» η εμπειρία των Διαμαντίδη, Μπατίστ. Περίπου 1,5 λεπτό πριν τη λήξη ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έγραψε το 72-69, ενώ ο Μπατίστ με εντυπωσιακή τάπα στον Ναβάρο και κλέψιμο στην επαναφορά κράτησε τους «πράσινους» σε τροχιά νίκης (στα 58''). Ακολούθησαν λάθη από πλευράς Παναθηναϊκού και το παιχνίδι με το σκορ 74-73 οδηγήθηκε στην βασανιστική διαδικασία των βολών.
Ο Διαμαντίδης ευστόχησε (76-73) και ένα λάθος φάουλ των «πρασίνων» από τον Νίκολας στον Λάκοβιτς λίγο έλειψε να στοιχίσει. Ο Σλοβένος ευστόχησε στην πρώτη, έστειλε τη δεύτερη εσκεμμένα στο σίδερο, αλλά κανείς δεν αξιοποίησε το ριμπάουντ και το τελικό σφύριγμα της κόρνας της γραμματείας βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια τεράστια νίκη που όμως πρέπει να επαναληφθεί την Πέμπτη για να μην επιτρέψει στη Μπαρτσελόνα να μεταφέρει τη σειρά των αγώνων στην Ισπανία.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Πουκλ (Σλοβενία), Ρόκα (Πορτογαλία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12, Φώτσης 10 (2), Σάτο 6 (2), Νίκολας 13 (1), Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 18 (1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 6, Καϊμακόγλου.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 16 (4), Λάκοβιτς 13 (3), Ναβάρο 9, Πέροβιτς, Βάσκεθ 6, Ινγκλις 2, Ντονγκ 3, Μόρις 10 (2), Λόρμπεκ 1, Αντερσον 12 (2), Γκριμάου 2.

Τα αποτελέσματα και η συνέχεια των πλέϊ οφ

Σιένα - Ολυμπιακός 81-72 (2-1)
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 76-74 (2-1)
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Κάχα Λαμποράλ 81-60 (2-1)
Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 66-75 (1-2)

4οι αγώνες (Πέμπτη 31 Μαρτίου)

Σιένα - Ολυμπιακός 22:00
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 21:45
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Κάχα Λαμποράλ 21:45
Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 21:45

* Οι 5οι (αν χρειαστούν) θα διεξαχθούν στις 6 ή 7 Απριλίου


Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός που για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα γνώρισε την ήττα με 81-72 από τη Σιένα στην Ιταλία και είναι πίσω με 2-1 στη σειρά των πλέϊ οφ της Ευρωλίγκας. Ορατός πλέον για τον Ολυμπιακό ο κίνδυνος αποκλεισμού από το φάϊναλ φορ της Βαρκελώνης, με τον αγώνα της προσεχούς Πέμπτης και πάλι στην Ιταλία να παίρνει τη μορφή τελικού για τους «ερυθρόλευκους», που επιδιώκουν τη νίκη ώστε η σειρά των αγώνων να μεταφερθεί στο ΣΕΦ.Τα δεκάλεπτα: 21-14, 39-37, 60-50, 81-72

Πολλά λάθη (20!), έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην οργάνωση του παιχνιδιού, βεβιασμένες επιλογές σε άμυνα και επίθεση και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ οδήγησαν αναπόφευκτα στην ήττα την ομάδα του Ίβκοβιτς. Οι Ιταλοί δεν δυσκολεύτηκαν να αποδιοργανώσουν την άμυνα των Πειραιωτών και να συντηρούν μια διαφορά καθ΄ όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα που κάποιες στιγμές άγγιξε και τους 16 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι», που ξεκίνησαν ιδανικά και με 2/2 τρίποντα του Παπανικολάου προηγήθηκαν με 10-6 στο 6', έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -7 (21-14), μετά από εξαντλητική άμυνα της Σιένα και επιθετικό ρεσιτάλ του Γιάριτς (επτά διαδοχικοί πόντοι, 1 τρίποντο). Ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι υστερούσε στα αμυντικά ριμπάουντ (2 έναντι 6 της Σιένα), μπόρεσε με τον Νεστέροβιτς (8π. στο β' δεκ.) να ακολουθει σε απόσταση αναπνοής στο σκορ απέναντι στη Σιένα, που μετρούσε 1/8 τρίποντα, ενώ όταν ανέβασαν στροφές Παπαλουκάς, Σπανούλης ανέκτησε μετά από ώρα το προβάδισμα (37-35 στο 19'). Η προβληματική άμυνα, πάντως, δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια με χαμόγελο, καθώς τέσσερις γρήγοροι πόντοι των Ιταλών έφεραν το σύνολο του Πιανιτζιάνι με τη λήξη του ημιχρόνου στο +2 (39-37). Γιάριτς, Καουκένας και Μος οι κορυφαίοι της Σιένα στα πρώτα δύο δεκάλεπτο με 11, 8 και 7 πόντους αντίστοιχα.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έχασε τη μάχη των ριμπάουντ, έφτασε τα 16 λάθη και κατέρρευσε... Με τον Γιάριτς να παραδίδει μαθήματα επίθεσης και να φτάνει τους 20 πόντους, η Σιένα από το 45-44 στο 24' έτρεξε επιμέρους σκορ 15-6 και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10 (60-50). Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε κάποια ξεσπάσματα άμυνας και επίθεσης με Γκόρντον, Παπαλουκά, έβρισκε λύσεις μόνο από τη γραμμή των βολών, όντας αλάνθαστος (14-14), στατιστικό πάντως που δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή. Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός παρέταξε στο παρκέ μόνο τις... αδυναμίες του και στο 15' βρέθηκε να χάνει με -16 πόντους (73-57), μετά από τρίποντη βόμβα του Στόουνρουκ. Ο Ολυμπιακός, με τον Νεστέροβιτς να παλεύει απελπιστικά μόνος του στην επίθεση και τον Γκόρντον απελπιστικά μόνος του στην άμυνα, προσπάθησε με ένα τελευταίο ξέσπασμα να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν μειώσει στους 7 (77-70) στο 39'. Το τελικό 81-72 διαμορφώθηκε από τους αποψινούς «δήμιους» του Ολυμπιακού Καουκένας, Γιάριτς, οι οποίοι τελείωσαν την αναμέτρηση με 15 και 24 πόντους αντίστοιχα. Σπουδαία εμφάνιση με 15 πόντους και του Λαβρίνοβιτς, ο οποίος κυριάρχησε στα ριμπάουντ με 7, ένας τομέας που ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στη Σιένα, καθώς είχε 10 επιθετικά έναντι μόλις 4 του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αρτεάγκα (Ισπανία), Γκαρθία (Ισπανία), Βιατόρ (Γαλλία)

ΣΙΕΝΑ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Ζήσης 4, Χέρστον 2, Καραρέτο, Ράκοβιτς 5, Λαβρίνοβιτς 15 (3), Καουκένας 15 (1), Μικελόρι 2, Ακιντέλε, Γιάριτς 24 (2), Στόουνρουκο 3 (1), Μος 11.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκά 8, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 15 (1), Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης 6, Νίλσεν 5 (1), Παπανικολάου 6 (2), Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 2, Χαλπερίν 5 (1), Γκόρντον 9.


Σε φιάσκο εξελίχθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης του ιταλικού ερευνητικού σκάφους OGS EXPLORA από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αποκαλύφθηκε ότι το πλοίο μετά την παρενόχληση που είχε δεχθεί από τουρκική κορβέτα στράφηκε στην Τουρκία για να πάρει άδεια ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτίως του Καστελόριζου και της Καρπάθου.
Οι χειρισμοί του υπουργείου Εξωτερικών αποδείχθηκαν ανεπαρκείς αφήνοντας το πεδίο ανοικτό στην Αγκυρα να επιβάλει εμπράκτως καθεστώς όχι μόνο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και συνδιοίκησης στην κρίσιμη αυτή περιοχή.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη γνωστοποίησε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, περιγράφοντας τους χειρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών.

Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο, που πραγματοποιεί έρευνες πόντισης καλωδίου οπτικών ινών από το Μπάρι στο Τελ Αβίβ, στις 12 Μαρτίου νοτίως του Καστελόριζου, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, παρενοχλήθηκε από τουρκική κορβέτα που το υποχρέωσε να αποχωρήσει με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για τουρκική περιοχή.

Στο δρομολόγιο επιστροφής ξαφνικά εκδόθηκε τουρκική NAVTEX 206/11 για έρευνες του ιταλικού πλοίου σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ακόμη και νοτίως της Καρπάθου από 22-24 Μαρτίου.

Στις 23 Μαρτίου το ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του διαβεβαίωνε ότι το ιταλικό σκάφος θα έκανε συμπληρωματικές έρευνες σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας «βάσει σχετικής άδειας που έχει λάβει από τις ελληνικές αρχές».
Στη διάρκεια του δεύτερου σκέλους των ερευνών η ελληνική πλευρά μάλιστα έστειλε τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» να επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή, η οποία φυσικά δεν χρειάστηκε να παρέμβει μια και το OGS EXPLORA ουδέποτε παρενοχλήθηκε από την Τουρκία, αφού έπλεε στην περιοχή έχοντας εξασφαλίσει άδεια από τις τουρκικές αρχές.

Τη Δευτέρα, και ενώ το πλοίο βρισκόταν ανοικτά της Πελοποννήσου και ζήτησε νέα άδεια ερευνών, το ιταλικό ΥΠΕΞ ενημέρωσε την Αθήνα ότι η εταιρεία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που το ίδιο είχε δώσει λίγες ημέρες πριν, είχε λάβει άδεια και από την Τουρκία.

Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας στη Ρώμη και την Αγκυρα και ανακλήθηκαν οι υπόλοιπες άδειες του σκάφους, το οποίο όμως έχοντας εκτελέσει το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο τμήμα της αποστολής του από χθες το μεσημέρι έχει επιστρέψει στο λιμάνι του Κρότωνα.

Αργά χθες ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα μεταβεί σήμερα στο Καστελόριζο για... δενδροφύτευση που διοργανώνει η «Εταιρεία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού» σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγίστης και το ελληνοαμερικανικό Ιδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα».
Πηγή: Εθνος Οn Line


Σάλο έχουν προκαλέσει στο Hollywood οι ισχυρισμοί της Sarah Lane. Πρόκειται για την 27χρονη μπαλαρίνα-ντουμπλέζ της Natalie Portman σε συγκεκριμένες χορευτικές σκηνές της ταινίας.
Η 27χρονη Lane( σολίστ του Amerivan Ballet Theater), δηλώνει φανερά απογοητευμένη και οργισμένη και ισχυρίζεται ότι η φετινή νικήτρια των Oscar –Natalie Portman-, στην πραγματικότητα δεν ήταν ικανή να χορέψει μόνη της πάνω στις πουέντ, περισσότερο από το 5% των σκηνών της!
«Ήθελαν να δημιουργήσουν στον κόσμο την ιδέα ότι η Νatalie ήταν τόσο ευφυής και προικισμένη στον χορό που αληθινά χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά ενάμιση χρόνο εξαιτίας των Οscar», ξεσπαθώνει η 27χρονη μπαλαρίνα. Και συνεχίζει: «Είναι υποτιμητικό για τον χορό, όχι μόνο για μένα. Κάνω χορό 22 χρόνια. Είναι όμως δυνατό να γίνεις πιανίστας για κονσέρτο σε τόσο σύντομο διάστημα, ακόμη κι αν είσαι κινηματογραφικό αστέρι;»
Όπως λέει, αυτές τις οι δηλώσεις δεν παρακινούνται τόσο από ζήλεια όσο από… παράπονο αφού παραδέχεται ότι πειράχτηκε από τη συνέντευξη του χορογράφου και αγαπημένου της Portman (Benjamin Millepied), ο οποίος είχε δηλώσει στους Los Angeles Times: «Ειλικρινά το 85% της ταινίας είναι της Natalie» είχε πει ο χορογράφος και φαίνεται πως αυτό ποτέ της δεν το «χώνεψε» η Lane που ξεκαθάρισε:

«Οι σκηνές όπου φαίνονται το πρόσωπο και τα χέρια της Lane είναι πραγματικές. Όμως σ΄αυτές ειδικά δεν φαίνεται ο πραγματικός χορός». Η παραγκωνισμένη μπαλαρίνα αν και από την αρχή την είχαν προειδοποιήσει να μη μιλήσει για την ταινία σε κανένα δημοσιογράφο, φαίνεται πως μετά το Όσκαρ περίμενε και εκείνη λίγη αναγνώριση, η οποία ποτέ δεν ήρθε.

«Είναι κρίμα που δεν αναφέρομαι πουθενά» είπε, αναγνωρίζοντας ωστόσο την προσπάθεια της Natalie Portman: «Η αλήθεια είναι ότι δούλεψε πολύ για να χάσει βάρος, και να βγάλει αληθινά την αίσθηση της μπαλαρίνας».

“Να σε κάψω Γιάννη να σ΄αλείψω λάδι” ένα πράγμα…


Το κρατικό πανεπιστήμιο του Στιπ, απέσυρε τη χρήση του αστεριού της Βεργίνας ως «σφραγίδα» στα πτυχία που απονέμει, μετά από σχετική υπόδειξη του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με την σχετική επιστολή που απέστειλε το υπουργείο προς την πρυτανεία του πανεπιστημίου, όπως προκύπτει από την ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδος, η οποία υπογράφηκε το 1995, η ΠΓΔΜ υποχρεούται να μην χρησιμοποιεί με οποιοδήποτε τρόπο το σύμβολο σε όλες του τις μορφές.
Όπως μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Α1», ο οποίος ανέδειξε το θέμα, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, υπέδειξε στο πανεπιστήμιο την ανάγκη να λάβει αμέσως όλες τα απαραίτητα μέτρα για την απόσυρση του αστεριού της Βεργίνας από τα πτυχία του.
Άγνοια για το εν λόγω θέμα δήλωσαν τόσο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρούεφσκι όσο και ο υπουργός Παιδείας της χώρας και υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ανάμειξη στην απεικόνιση του αστεριού της Βεργίνας στα πτυχία που απονέμει το κρατικό πανεπιστήμιο του Στιπ.


Έσπασε ο αγωγός που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από το Μόρνο, στην παραλιακή περιοχή Σαράντη, στο ύψος του Διστόμου Βοιωτίας, εξ αιτίας των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, δεν απειλήθηκε ο διπλανός οικισμός του Προδρόμου από τα νερά που διέρρευσαν στην επιφάνεια. Στην περιοχή έσπευσαν τεχνικά συνεργεία για να αποκαταστήσουν τη ζημιά, το μέγεθος της οποίας δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα. Η υδροδότηση της πρωτεύουσας για τις επόμενες ώρες θα γίνει από τους ταμιευτήρες της Υλίκης και του Μαραθώνα.


ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


-Α1 ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΙΣΟΠΑΛΙΑ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΣΤΟ 90' ΚΑΙ Η
ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ...

-Α' ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΣΚΟΝΤΑΨΕ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΑΕΤΟΥ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (80' 0-2)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/3/2011
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΟΗΘΟΙ
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 1-1 ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΒΟΛΙΔΑ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ Χ. ΒΛΑΣΣΗΣ Θ. ΓΡΑΙΚΟΣ Α.
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 2-2 ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ Ν. ΚΑΡΔΑΚΑΡΗΣ
ΣΠ. ΔΙΑΒΑΤΗΣ Ι.
ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ 3-0 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΟΣ. ΑΓ. ΜΑΡΚ ΒΑΛΑΣΟΥΔΗΣ Ε. ΣΚΟΥΡΑΣ Γ. ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ.
ΘΙΝΑΛΙΟΥ 2-0 ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ Ι. ΑΝΔΡΙΩΤΗ Δ. ΒΡΑΔΗΣ Ν.
ΝΥΜΦΩΝ 1-0 ΑΧ. ΝΥΜΦΩΝ ΑΣΤ. ΠΕΤΡΙΤΗ ΤΟΜΠΡΟΣ Κ. ΤΣΙΡΙΜΙΑΓΚΟΣ Α. ΜΑΡΤΗΣ Δ.
ΕΠΣΚ 0-4 ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΟΦΑΜ ΚΑΚΟΣ Α. ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ Γ. ΣΤΟΙΚΟΣ Μ.
ΕΠΣΚ 1-0 ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Δ.
ΟΛΥΜΠΟΥ 0-0 ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ ΚΡΟΝΟΣ ΚΟΛΥΤΑΣ ΣΠ. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ Θ. ΠΡΟΒΑΤΑΣ Σ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/03/2011
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΟΗΘΟΙ
ΑΥΛΙΩΤΩΝ ΟΔ. ΑΥΛΙΩΤΩΝ ΑΟ ΠΑΞΟΙ ΤΟΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΥΡΑΣ Γ. ΒΡΑΔΗΣ Ν.
ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ 0-2 ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΤΡ. ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ Ν.
ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ Μ. ΠΕΡΟΥΛΗΣ Α.
ΠΑΛΑΙΟΚ 1-1 ΑΣΤ. ΛΙΑΠΑΔΩΝ ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ. ΓΡΑΙΚΟΣ Α. ΡΟΥΣΟΥ Α.
ΕΠΣΚ 3-4 ΗΡ. ΑΓ. ΔΕΚΑ ΑΤΡ. ΑΦΡΑΣ ΚΑΚΟΣ Α. ΠΡΟΒΑΤΑΣ Σ. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ Θ.
ΕΠΣΚ ΔΙΕΚ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ Ι. ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΣ Α.
ΟΛΥΜΠΟΥ 0-1 ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΣ. ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ ΒΑΛΑΣΟΥΔΗΣ Ε. ΓΡΑΙΚΟΥ Φ.
ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ Ν.Κ.
ΘΙΝΑΛΙΟΥ 4-2 ΑΟ ΛΥΚΟΙ ΚΕΝΤ. ΑΡΙΛΛΑΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ Χ. ΔΙΑΒΑΤΗΣ Ι. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Δ.
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 1-1 ΚΕΡ. ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ ΚΟΛΥΤΑΣ ΣΠ. ΚΑΡΔΑΚΑΡΗΣ ΣΠ. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ Σ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ


Α1 ΚΕΡΚΥΡΑΣ

1.ΚΑΣΣΙΩΠΗ 61

2.ΑΝΑΓΕΝ.ΠΕΡΙΒ. 55

3.ΟΦΑΜ 45

4.ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 36

5.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛ. 33*

6.ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ 29

7.ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 28

8.ΒΟΛΙΔΑ 27

9.ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. 26

10.ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡ. 25

11.ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 24

12.ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 24

13.ΠΑΞΟΙ 19*

14.ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ.Μ. 13

Α' ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ατρόμητος Στρογγυλής 44
Κρόνος Αργυράδων 44
Ποσειδώνας Βιταλάδων 41
Ατρόμητος Άφρας 38
Ηρακλής Αγ. Δέκα 34
ΑΟ Κοντόκαλι 34
Άρης Κέρκυρας 30
Αστέρας Λιαπάδων 30
Αετός Αγ. Αθανασίου 28 *
Μέγας Αλέξανδρος 26 *
Ολυμπιακός Μαντουκιού 24
ΑΟ Ερείκουσα 24
Όστρια Αγραφών 20
ΑΟ Σιναράδων 19


Πρόωρο, άδοξο και επεισοδιακό τέλος είχε το παιχνίδι μεταξύ Μέγα
Αλέξανδρου - Αετού Αγ. Αθανασίου, που διεξήχθη χθες Κυριακή στο γήπεδο
της ΕΠΣΚ στο Κανόνι, για την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α'
τοπικής Κατηγορίας.

Η αναμέτρηση διεκόπη στο 80ό λεπτό, όπου το σκορ ήταν 0-2 υπέρ της
φιλοξενούμενης ομάδας, λόγω του ότι ο διαιτητής Γιάννης Παγκράτης
δέχθηκε επίθεση από τους γηπεδούχους, οι οποίοι θεωρούσαν ότι τους
είχε δώσει δύο άδικες αποβολές.

Ο αγώνας πήγαινε προς τη λήξη του, με τον Αετό να έχει από νωρίς το
προβάδισμα με 0-2. Από το 50' ο Μέγας Αλέξανδρος αγωνίζονταν με δέκα
παίκτες, λόγω αποβολής του Λευτέρη Ζώτου με «τραβηγμένη» 2η κίτρινη
κάρτα.

Στο 80ό λεπτό, σε μια ανύποπτη φάση, ο διαιτητής Παγκράτης έδωσε
«ανάποδο» σφύριγμα υπέρ των φιλοξενούμενων, κάτι που προκάλεσε τη
διαμαρτυρία του ποδοσφαιριστή του Μέγα Αλέξανδρου, Βασίλη Τσώνη. Ο
διαιτητής, όμως, του έβγαλε απευθείας την κόκκινη κάρτα, ενώ θα έπρεπε
κανονικά να τον παρατηρήσει απλώς με κίτρινη, αφού δεν υπήρξε
εξύβριση. Έτσι λοιπόν, οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες.

Και τότε, άρχισε το... πανηγύρι! Αρχικά, ο αποβληθέντας παίκτης
(Βασίλης Τσώνης) επιτέθηκε εξοργισμένος στον Παγκράτη. Στη συνέχεια
επιτέθηκε στον διαιτητή και ο αδελφός του ποδοσφαιριστή, ο Κώστας
Τσώνης, που τυγχάνει παίκτης-προπονητής του Μέγα Αλέξανδρου και ο
οποίος βρισκόταν στον πάγκο, λόγω τραυματισμού. Ταυτόχρονα, στο
επεισόδιο ενεπλάκησαν και μερικοί φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, με
τον διαιτητή να πέφτει κάτω.

Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως και ο
διαιτητής Γιάννης Παγκράτης, μαζί με τους βοηθούς του (τον Γιώργο
Κυπριώτη και τον Αλέκο Δημητρά) αποχώρησε από το γήπεδο του Κανονιού
και μετέβη στα γραφεία της ΕΠΣΚ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για να
συμπληρώσει εκεί το Φύλλο Αγώνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαιτητής έγραψε στο Φύλλο Αγώνα ότι το
παιχνίδι μεταξύ Μέγα Αλέξανδρου - Αετού Αγ. Αθανασίου διεκόπη επειδή
του επιτέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας, Βασίλης Τσώνης
και Κώστας Τσώνης, καθώς κι ένας φίλαθλος, οι οποίοι -όπως αναφέρει-
τον χτύπησαν και τον εξύβρισαν. Αναφέρει επίσης ότι έπεσε στο έδαφος
διότι αισθάνθηκε ζαλάδα.
(Από πλευράς Μέγα Αλέξανδρου, το Φύλλο Αγώνα υπέγραψε ο ποδοσφαιριστής
-εκτελών χρέη αρχηγού- Νίκος Γραμμένος).

Όπως γίνεται αντιληπτό, τον Μέγα Αλέξανδρο, που φυσικά θα κληθεί σε
απολογία από την ΕΠΣ Κέρκυρας, τον περιμένει βαρύτατη ποινή. Κατ'
αρχάς, ο αγώνας θα κατακυρωθεί υπέρ του Αετού με 0-3 στα χαρτιά. Από
εκεί και πέρα, η υπαίτια ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών
φέτος και άλλων δύο την επόμενη σαιζόν, επίσης την περιμένει τιμωρία
της έδρας της για τουλάχιστον δύο με τρεις αγωνιστικές, καθώς και
χρηματικό πρόστιμο, ενώ οι ποδοσφαιριστές Βασίλης Τσώνης και Κώστας
Τσώνης θα τιμωρηθούν με εξοντωτική ποινή, δεκάδων αγωνιστικών.


Tο VDSL (Very high-bitrate/high speed DSL) αποτελεί την επόµενη γενιά των τεχνολογιών της µορφής xDSL, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Ιντερνετ µέσω της υπάρχουσας τηλεπικοινωνιακής υποδοµής.
Πλήρως ρυθµιζόµενο από τη Ρυθµιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών θα είναι τελικά το «υπεργρήγορο Ιντερνετ» (VDSL) που σχεδιάζει να προσφέρει στους συνδροµητές του ο ΟΤΕ.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ) ανακοίνωσε χθες την απόφασή της να απαγορεύσει προσωρινά στον ΟΤΕ να διαθέσει στη λιανική υπηρεσίες VDSL για διάστηµα έξι µηνών. Η ΕΕΤΤ στηρίζει την απόφασή της αυτή στη σύσταση της Κοµισιόν «σχετικά µε τη ρυθµιζόµενη πρόσβαση σε δίκτυα νέας γενιάς». Τα µέτρα κατά του ΟΤΕ αποσκοπούν ουσιαστικά στο να µην αποκτήσει ο Οργανισµός χρονικό πλεονέκτηµα στο λανσάρισµα νέων υπηρεσιών έναντι των ανταγωνιστών του.
Σύµφωνα µετην απόφαση της Ρυθµιστικής Αρχής, η υιοθέτηση συγκεκριµένων µέτρων – προσωρινού χαρακτήρα – για το VDSL κρίθηκε αναγκαία προκειµένου:
n Να αποφευχθεί κάθε χρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα της ΟΤΕ Α.Ε. στη λιανική αγορά VDSL.
ή
Να διασφαλιστεί η αποτελεσµατική πρόσβαση στο VDSL και για τους εναλλακτικούς παρόχους σε κοστοστρεφείς τιµές εγκεκριµένες από την ΕΕΤΤ.
ή
Να προστατευτούν οι τελικοί χρήστες - πελάτες του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων, που διαθέτουν ήδη συνδέσεις DSL, από τυχόν παρεµβολές σε επίπεδο φάσµατος τοπικού βρόχου.Για μια ακόμη φορά η εθνική μας ανάταση ήρθε καθυστερημένα, για την ακρίβεια στο 95΄. Αυτή τη φορά ήταν το κεφάλι του Τοροσίδη αφού προηγήθηκε μια στραβοκλωτσιά του Μήτρογλου, τις προηγούμενες φορές ήταν άλλο πόδι ή άλλο κεφάλι… αλλά ως πότε.

Φαίνεται να αρχίζουμε να συνηθίζουμε ότι οι ομάδες του Φερνάντο Σάντος κερδίζουν κάπως έτσι, με σφιχτή άμυνα κι ένα γκολ που κάποια στιγμή θα έρθει…. άρα και η Εθνική μας έτσι θα κερδίζει κι εμείς θα είμαστε υπερήφανοι. Μήπως όμως έτσι είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η γκέλα κι ανάλογα την στιγμή θα είναι κι ανάλογα επώδυνη; Κι ακόμα, μήπως δεν είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε;

Δε λέω, η Εθνική Ελλάδος με τον Ρεχάγκελ στον πάγκο έτσι έκανε το όποιο όνομα έχει, έτσι πήρε τίτλο, έτσι πήγε σε διαδοχικά τουρνουά. Ταμπούρι πίσω να μην μπει η μπάλα μέσα και κάποια στιγμή ένα στημένο να καθαρίσουμε το ματς και πάμε για άλλα… Αλλά γι αυτό δεν τον αλλάξαμε τελικά τον Εθνικό μας Ότο; Δεν είπαμε ότι τώρα πρέπει να πάμε ένα βήμα μπροστά, να φτιάξουμε μια ομάδα με νέα παιδιά που θα παίζει και λίγο μπάλα; Εντάξει όταν θα παίζουμε απέναντι στην Γερμανία να το πάμε συντηρητικά, δεν μας παίρνει…. Αλλά όταν αντιμετωπίζουμε την Μάλτα;

Στο παιχνίδι του Σαββάτου ξέραμε πολύ καλά ότι η νίκη είναι απαραίτητη γιατί οι αντίπαλοι στον Όμιλο αυτή τη φορά δεν είναι εντελώς της πλάκας και γιατί Γεωργία μας είχε κάνει ένα απρόσμενο δώρο που έπρεπε να εκμεταλλευτούμε με κάθε τρόπο, και γιατί παίζαμε με την Μάλτα. Άραγε αυτός ο κάθε τρόπος ήταν τρεις ευκαιρίες σε ολόκληρο το παιχνίδι; Θα ερχόταν η νίκη χωρίς να πρεσάρουμε; Χωρίς να πιέσουμε; Να πλαγιοκοπήσουμε; Να αλλάξουμε γρήγορα μπάλα; Να τρέξουμε βρε αδερφέ…

Δεν γνωρίζω αν φταίνε οι εντολές του προπονητή ή «χαλαρότητα» των ποδοσφαιριστών, το σίγουρο είναι ότι για μια ακόμη φορά δεν μπορέσαμε να παίξουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο ούτε τόσο ώστε να μπορούμε να κερδίσουμε άνετα την Μάλτα, ούτε τόσο ώστε να μην βαρεθούν μέχρι απελπιστικής νύστας όσοι έκατσαν να μας δουν για 90 λεπτά. Το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει πια, αυτό το σενάριο το βλέπουμε πολύ καιρό, να δούμε και κάτι διαφορετικό. Κι αν το τίμημα είναι να μην ξανασηκώσουμε το Ευρωπαϊκό μπορεί και να το αντέξουμε οι Έλληνες, φτάνει να βλέπουμε και να χαιρόμαστε την ομάδα μας.


Τους δεσμούς που ενώνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος Ομπάμα μιλώντας σε ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο, για τον εορτασμό της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις κοινές αξίες και τα ιδεώδη που ενώνουν τους δυο λαούς και τόνισε ότι οι ιδρυτές της αμερικανικής δημοκρατίας ήταν θαυμαστές της ελληνικής φιλοσοφίας και Ιστορίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επεσήμανε τη στενή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες που, όπως είπε, συνεργάζονται όχι μόνο για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για την ελευθερία άλλων λαών και ανέφερε τις περιπτώσεις του Αφγανιστάν αλλά και τώρα της Λιβύης.

"Ως σύμμαχοι είμαστε μαζί για τη δική μας ασφάλεια και αυτήν του υπόλοιπου κόσμου. Αυτή τη στιγμή, Έλληνες και Αμερικανοί στρατιώτες υπηρετούν μαζί στο Αφγανιστάν. Και καθώς γιορτάζουμε την επέτειο ανεξαρτησίας των Ελλήνων, ΗΠΑ και Ελλάδα συστρατεύονται με το ΝΑΤΟ για να στηρίξουν το λαό της Λιβύης που διεκδικεί τη δική του ελευθερία" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος.


Σχεδόν τρεις ώρες διήρκεσε η αναμέτρηση Ηρακλής - Άρης με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν τελικά εύκολα με σκορ 70-86.

Στην πρώτη περίοδο το παιχνιδι διακόπηκε από βίαια επεισόδια των οπαδών και επέμβαση των ΜΑΤ. Το γήπεδο εκκενώθηκε και μπάσκετ ξεκίνησε ξανά, μετά από σχεδόν 70 λεπτά. Τελικά, ο Ηρακλής έχασε με τα χέρια κάτω και, πλέον, ο υποβιβασμός αποφεύγεται μόνο με θαύμα.

Στο άλλο ματς, ο Κολοσσός Ρόδου πανηγύρισε την 7η εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών και έκανε ακόμη ένα βήμα στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μία θέση στα φετινά play-off.

Το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε 74-66 του Ικαρου Καλλιθέας, σε αγώνα για την 22η ημέρα, και υποχρέωσε τους "νεοφώτιστους" στην 14η ήττα τους.


Σε βάθος 37,5 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή νήσου Ποθητάκι στην περιοχή του Λαγονησίου, εντοπίστηκε από άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών η σορός της 28χρονη αυτοδύτριας, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης ενημερώθηκε από ιδιοκτήτη καταδυτικού κέντρου ότι αγνοείτο η 28χρονη, η οποία διενεργούσε οργανωμένη καθοδηγούμενη κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής γυναίκας, στις οποίες συμμετείχαν πλωτό περιπολικό και όχημα του Λιμενικού Σώματος, ομάδα ιδιωτών αυτοδυτών, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Οι έρευνες διακόπηκαν τη νύχτα και συνεχίστηκαν σήμερα, οπότε και εντοπίστηκε η σορός της 28χρονης.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πυκνωτικό μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος καρδιοειδούς λήψης κατάλληλο για φωνή και μεσαία ακουστικά όργανα. Διαθέτει κάψα μίας ίντσας με εξάχνωση χρυσού. Εκτεταμένη απόκριση συχνότητας 20Hz έως 20kHz, ευαισθησία 20mV/Pa -34dB ±2dB. Διαθέτει φίλτρο αποκοπής χαμηλών και διακόπτη μείωσης ευαισθησίας (10dB). Παραδίδεται σε αλουμινένιο flight case και συνοδεύεται από αντικραδασμική βάση στήριξης (αράχνη).

Χαρακτηριστικά:

Εμπέδηση: < 200 ohm Ευαισθησία 20mV/Pa -34dB ±2dB Τροφοδοσία: 48 V phantom power Απόκριση συχνοτήτων: 20 Hz – 20 kHz Περιλαμβάνει θήκη και βάση στήριξης Κατάστημα: www.djmania.gr
Τιμή: 197,00 €


Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στο Euro 2012, η Εθνική μας ομάδα φιλοξενείται απόψε (21.30 – MEGA) από τη Μάλτα.
Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική μας ομάδα που σε λίγες ώρες θα κοντραριστεί στο νησί της Μεσογείου με την αντίστοιχη ομάδα της Μάλτας, σε μία αναμέτρηση όπου οι τρεις βαθμοί για την «γαλανόλευκη» θα είναι και ο αυτοσκοπός.

Μετά τις δύο ισοπαλίες της Εθνικής μας ομάδας στο ξεκίνημα των προκριματικών του Euro 2012, με Γεωργία (1-1 εντός) και Κροατία (0-0 εκτός) τα νικηφόρα αποτελέσματα με Λετονία (1-0 εντός) και Ισραήλ (2-1 εντός) έφεραν και πάλι τα χαμόγελα στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο. Για να μπορεί όμως να συνεχίσει να κυνηγά την πρωτιά και την πρόκριση με αξιώσεις η Ελλάδα θα πρέπει να δραπετεύσει από τη Μάλτα με το «διπλό» έστω και με… μισό μηδέν.


Ο διάσημος rock star από τον Καναδά, Bryan Adams έχει και επίσημα το δικό του αστέρι στο πιο διάσημο «τσιμέντο» της showbiz!

O 51χρονος Bryan Adams, που είναι γνωστός για αρκετά hits, όπως τα “Summer Of `69”, “Cuts Like A Knife”, “Everything I Do (I Do It For You)” απέκτησε το δικό του αστέρι στο θρυλικό Walk Of Fame της Hollywood Boulevard.

O ηθοποιός, καθώς παραλάμβανε το αστέρι, έκανε μια αναδρομή στην εποχή που ήταν 16 ετών και περπατούσε στην Hollywood Boulevard θαυμάζοντας τα αστέρια και δήλωσε κολακευμένος γι` αυτή την σπάνια τιμή.

Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής-συνθέτης αυτή την εποχή βρίσκεται σε περιοδεία και προσπαθεί μέσω του ιδρύματος The Bryan Adams Foundation να ενισχύσει οικονομικά την μόρφωση των παιδιών σε χώρες όπως η Ινδία και ο Λίβανος.


To Σάββατο 19 Μαρτίου ο Bono προσπάθησε με τον δικό του τρόπο να συνεισφέρει στην οικονομική κρίση, χαρίζοντας cd του νέου album των R.E.M, αλλά σχεδόν κανείς δεν του έδωσε σημασία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post, o Bono βρέθηκε σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης για να γιορτάσει τα γενέθλια της γυναίκας του, Ali Hewson, έχοντας στην παρέα του, τους The Edge, το πρώην supermodel Helena Christensen και τον frontman των R.E.M, Michael Stipe.

Στην συνέχεια, ο Bono βγήκε στον δρόμο και προσπάθησε να χαρίσει στους περαστικούς, ένα αντίτυπο του “Collapse Into Now” των R.E.M.

Tελικά σύμφωνα με μαρτυρίες των θαμμένων του εστιατορίου, οι περισσότεροι περαστικοί τoν αγνόησαν, αντιμετωπίζοντας τον ως κάποιον τυχαίο τρελό, μέχρι που μια τυχερή fan τον αναγνώρισε και «τσίμπησε» το cd!


Κομμάτια από την πρώτη κιθάρα που έσπασε ο Kurt Cobain σε συναυλία των Nirvana, θα δοθούν σε δημοπρασία!

Τα..διαλυμένα μέλη της κιθάρας Univox Hi-flyer μαζί με 200 ακόμα σπάνια αντικείμενα που σημάδεψαν την πορεία του συγκροτήματος θα δοθούν στο καλλιτεχνικό μουσείο Experience Music Project, σε μια έκθεση με τίτλο “Nirvana: Taking Punk To The Masses”.

Μαζί με την κιθάρα, στα εκθέματα θα βρίσκεται και η κίτρινη ζακέτα που φορούσε σε αρκετά Live o Kurt Cobain από το 1991 μέχρι το 1994, τα χειρόγραφα στίχων των “Floyd The Barber”, “Spank Through” και η φιγούρα του αγγέλου που υπήρχε στο stage της περιοδείας του “In Utero”.

Ο μπασίστας των Nirvana, Krist Novoselic μίλησε για το σπουδαιό αυτό γεγονός που θα λάβει χωρά από 16-22 Απριλίου στο Seattle: «Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι θα γίνει μια έκθεση που θα γιορτάζει την συνεισφορά του Cobain και των Nirvana στον πολιτισμό. Πίσω από τους Nirvana, υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, συγκροτήματα και οργανώσεις που διαμόρφωσαν μια ολόκληρη μουσική κοινότητα.»


Αυτό είναι τύχη... Δύο μαθητές, από τα Χανιά και τη Δράμα αντίστοιχα επιλέχθηκαν για να εισβάλουν στα άδυτα της NASA!
Αν και όχι βέβαια από καθαρή τύχη, αφού η Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου από τα Χανιά και ο Παρασκευάς Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα κατάφεραν να διαπρέψουν στο μαθητικό διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής που πραγματοποιήθηκε για 16η χρονιά από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.

Όντας λοιπόν ανάμεσα στους 13 επιτυχόντες του διαγωνισμού, η Αλεξάνδρα και ο Παρασκευάς κληρώθηκαν για να συμμετάσχουν στην επίσκεψη στα αρχηγεία της NASA τον Ιούλιο, με την αρωγή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Αθηνών.


Θύμα βιασμού από τέσσερις Ιρακινούς έπεσε 11χρονος Αφγανός στην Ηγουμενίτσα
Οι Ιρακινοί λαθρομετανάστες οδήγησαν δύο ανήλικους 11 και 16 χρόνων στο παράπηγμά τους, με το πρόσχημα ότι έναντι αμοιβής θα τους διευκόλυναν να φύγουν για την Ιταλία.
Εκεί, με την απειλή μαχαιριού και με χρήση σωματικής βίας οι δύο από τους δράστες βίασαν τον 11χρονο, ενώ οι άλλοι δύο είχαν απομακρύνει τον 16χρονο από το παράπηγμα. από το σημείο. Οι δύο ανήλικοι κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία και από φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισαν τους δράστες, οι οποίοι αναζητούνται.


ΑΥΣΤΡΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ 2 (ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)     2.45
ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2 (ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)    1.8     x
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ Χ2 (ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)    3.1
                                                                            ------
                                                                           13,67


Όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση της εταιρίας iSquare, που είναι ο επίσημος διανομέας για την Ελλάδα, αναμένεται τα διαθέσιμα αποθέματα να εξαντληθούν σύντομα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχουν ήδη δείξει οι καταναλωτές και των προπαραγγελιών που έχουν κιόλας κάνει στα καταστήματα.
To iPad 2 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε τιμή χαμηλή σε σχέση με το πρώτο iPad, το οποίο θα συνεχίσει να πωλείται έως ότου εξαντληθούν τα αποθέματά του, ενώ υπολογίζεται ότι πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν περίπου 8.000 ταμπλέτες. Το πιο φθηνό μοντέλο iPad 2, με 16GB και Wi-Fi, θα πωλείται 509 ευρώ και το πιο ακριβό 839 ευρώ. Η διαθεσιμότητα όλων των μοντέλων στην εγχώρια αγορά θα είναι σε πρώτη φάση περιορισμένη, αλλά σιγά-σιγά θα αυξηθεί, όπως έγινε γνωστό.
Το iPad 2, που έχει πάχος 8,8 χιλιοστά και βάρος 600 γραμμαρίων, κυκλοφορεί στην Ελλάδα με υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, ελληνικό λεξικό και θησαυρό λέξεων, ενώ θα επιδιωχθεί σταδιακά η ανάπτυξη ελληνικών εφαρμογών. Τόσο η Vodafone, όσο και η Cosmote, προσφέρουν προγράμματα συμβολαίου σε συνδυασμό με το νέο iPad.


Σε κοιμητήριο λίγο έξω από το Λος Άντζελες αναπαύεται, πλέον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, στο ίδιο όπου έχει ταφεί και ο φίλος της Μάικλ Τζάκσον.

Η κηδεία της ηθοποιού πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, ένα τέταρτο μετά την προκαθορισμένη ώρα -μετά από απαίτηση που είχε εκφράσει η ίδια η Τέιλορ. «Ήθελε να αργήσει ακόμα και στην ίδια της την κηδεία» είχε ζητήσει να αναφερθεί στην έναρξη της τελετής, σύμφωνα με τον ατζέντη της.

Η τελετή διήρκεσε μία ώρα και περιλάμβανε ρεσιτάλ θρησκευτικών ποιημάτων του Τζέραρντ Μάνλεϊ Χόπκινς, το οποίο ερμήνευσε ο εγγονός της Τέιλορ, Ρις.

«Το φέρετρο έκλεισε και τυλίχτηκε με μια κουβέρτα από πλούσιες, μυρωδάτες γαρδένιες, βιολέτες και κρινάκια από την κοιλάδα» ανέφερε η ανακοίνωση του ατζέντη της.

Παρ'όλο που στην τελετή δεν παρευρέθηκαν πολλοί, το Μπρόντγουεϊ βρήκε τρόπο να αποχαιρετήσει τη μεγάλη πρωταγωνίστρια: στις 20:00 το βράδυ (τοπική ώρα) τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα χαμηλώσουν τα φώτα τους για ένα λεπτό, προς τιμήν της μεγάλης σταρ.

Η Λιζ Τέιλορ πέθανε σε ηλικία 79 ετών από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.


Εικοσιτετράχρονος πατέρας στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος και κρατείται από την αστυνομία, φέρεται να βίασε και να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την κόρη του, ηλικίας μόλις 1,5 έτους.

Το βρέφος βρέθηκε αργά το μεσημέρι από τη μητέρα του, σε λιπόθυμη κατάσταση στην κατοικία τους, σε οικισμό αθίγγανων στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Μαζί του ήταν η 8χρονη αδερφή του, που έφερε τραύματα στο κεφάλι της.

Τα δύο κοριτσάκια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, το μικρότερο κατέληξε.

Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου που κλήθηκε να ερευνήσει την υπόθεση είπε ότι το παιδί είχε βιαστεί επανειλημμένα και το είχαν χτυπήσει με ξύλο ενώ το 8χρονο κοριτσάκι δεν έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο 24χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή των ΚΤΕΛ στη Μενεμένη, προσήχθη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας έκανε στο παρελθόν χρήση ναρκωτικών.


Οι συμμαχικές δυνάμεις που επιβάλλουν τη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων στη Λιβύη έριξαν 16 πυραύλους Τόμαχοκ και πραγματοποίησαν 153 πτήσεις το 24ωρο που πέρασε, με στόχο το πυροβολικό, τις μηχανοκίνητες δυνάμεις και τη διοίκησή τους και τις υποδομές ελέγχου του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε την Παρασκευή ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Πολεμικά αεροσκάφη ακούστηκαν κοντά στην πόλη Αζνταμπίγια στην ανατολική Λιβύη και ακολούθησαν τρεις εκρήξεις, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι σημείωσαν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επλήγησαν από τις αεροπορικές επιδρομές που έγιναν εκεί.

Εν τω μεταξύ, μετά την απόφαση που πήρε την Πέμπτη το ΝΑΤΟ να αναλάβει την «ομπρέλα» των επιχειρήσεων στη Λιβύη, με στόχο της επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αξιωματούχος της Συμμαχίας δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει μια αποστολή 90 ημερών, διάρκεια ωστόσο, που μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί.

"Πολλές από τις υποθέσεις στο σχεδιασμό στηρίζονται σε ένα παράθυρο τριών μηνών, αλλά αν (ο διοικητής του ΝΑΤΟ) αισθανθεί ότι είναι απαραίτητο να επεκταθεί, τότε απλώς θα χρειαστεί να το πει (...) εγώ περιμένω ότι θα είναι ή περισσοτερο ή λιγότερο" είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

«Το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη την Κυριακή ή τη Δευτέρα» είπε από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που πρώτος είχε πει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Το ίδιο έκανε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, δηλώνοντας ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει την πλήρη διοίκηση των διεθνών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη «εντός ολίγων ημερών».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ανέφερε μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ότι «η Γαλλία και η Βρετανία προετοιμάζουν μια πρωτοβουλία για την επίτευξη μιας πολιτικής και διπλωματικής λύσης στη Λιβύη».

Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη, οι χώρες-μέλη του NATO συμφώνησαν να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη και να προστατεύσουν τους αμάχους από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Πρόσθεσε ότι η εντολή της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν "ξεπερνά" την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αλλά οι δυνάμεις του NATO θα μπορούν να δρουν σε περιπτώσεις που χρειάζεται να αμυνθούν.

"Αυτή την στιγμή, υπάρχουν ακόμα μια επιχείρηση της συμμαχίας και μια επιχείρηση του NATO", είπε ο Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο να δοθεί ενδεχομένως ένας ευρύτερος ρόλος στη Συμμαχία.

Αξιωματούχος του NATO είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι χώρες - μέλη συμφώνησαν, μετά την άρση και των τελευταίων επιφυλάξεων της Τουρκίας.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε στο μεταξύ αξιωματούχος των ΗΠΑ, θα διαθέσουν 12 μαχητικά αεροσκάφη στις επιχειρήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη μέσα σε μία ή δύο ημέρες, υποστηρίζοντας ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων.

"Υπήρξε συμβιβασμός και η επιχείρηση θα ανατεθεί πλήρως στο ΝΑΤΟ" δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι η συμφωνία επήλθε μετά από τηλεφωνική συνδιάσκεψη μεταξύ ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας.

Πάντως, οι συμμαχικές δυνάμεις συνέχισαν και την Πέμπτη τις επιθέσεις προκαλώντας ισχυρά πλήγματα στις δυνάμεις του Καντάφι. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε το μεσημέρι της Πέμπτης ένα λιβυκό πολεμικό αεροπλάνο, το οποίο είχε παραβιάσει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Οι δυνάμεις του συνασπισμού άρχισαν ξανά, το μεσημέρι της Πέμπτης, τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Ταζούρα, 30 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, όπου υπάρχει μεγάλη στρατιωτική βάση. Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται στην πόλη Σέμπχα, προπύργιο του Καντάφι, 750 χλμ. νότια της Τρίπολης.

Πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας και ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Τρίπολη, έκτη ημέρα των συμμαχικών επιθέσεων εναντίον της Λιβύης, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Είχε προηγηθεί μία νύχτα συνεχών βομβαρδισμών από τις δυνάμεις της συμμαχίας στη λιβυκή πρωτεύουσα, ενώ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε και σε στρατιωτική βάση των λιβυκών χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή Ταζούρα, 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Το λιβυκό πρακτορείο Jana μετέδωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων σε προάστιο της Τρίπολης το βράδυ της Τετάρτης «έπληξαν συνοικία με κατοικίες» και προκάλεσαν «σημαντικό αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους».

Το πρακτορείο επισήμανε πως ένας τρίτος βομβαρδισμός της συμμαχίας είχε στόχο τους διασώστες οι οποίοι προσπαθούσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια κατοικιών στην περιοχή Ταζούρα, εναντίον της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα άλλοι δύο βομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με την ίδια στρατιωτική πηγή, αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και εναντίον στρατιωτικών στόχων και αμάχων στην πόλη Τζάφρα, 600 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.


Οι περίπου 100-150 ακροδεξιοί, έκαναν την εμφάνισή τους αρχικά στην οδό Γεωργίου Α', στο Σύνταγμα, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον των πολιτικών, αλλά και σε βάρος των μεταναστών, κυρίως των Αλβανών. Στη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών κινήθηκαν προς την πλατεία, όπου Πακιστανοί μετανάστες πωλούσαν ελληνικές σημαίες. Τους επιτέθηκαν, τους χτύπησαν, πήραν τις σημαίες και επέστρεψαν στο σημείο που βρίσκονταν, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας είναι δρακόντεια. Από την ΕΛ.ΑΣ. πάντως δεν έγιναν προσαγωγές, ούτε συλλήψεις.

Το AutoScreenRecorder free είναι ένα δωρεάν εργαλείο καταγραφής οθόνης για να αποθηκεύσετε τις δραστηριότητές της οθόνης σας σε αρχεία βίντεο.
Εύκολο στη χρήση με δυνατότητα καταγραφής σε παράθυρο ή πλήρη οθόνη, με καταγραφή του δείκτη του ποντικιού και δυνατότητα αφήγησης το AutoScreenRecorder είναι ιδανική επιλογή για να δημιουργήσετε τα δικά σας video tutorials (και όχι μόνο) σε υψηλή πάντα ανάλυση εικόνας.
 Download: http://www.wisdom-soft.com

♫Radioactive1076 web radio

Οι φήμες για πιθανή εγκυμοσύνη της Πέγκυς Ζήνα έδιναν και έπαιρναν χρόνια τώρα, φούντωσαν μετά το γάμο της με το Γιώργο Λύρα και έφτασαν στο ζενίθ τους ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Εντούτοις, το ζευγάρι δεν έκανε καμία δήλωση που να τις επιβεβαιώνει ή να τις διαψεύδει. Η αποκάλυψη του… μυστικού της Πέγκυς έγινε εκ στόματος Δημήτρη Μητροπάνου το Σάββατο, ξημερώματα Κυριακής, και μάλιστα στην πίστα, στο κέντρο «Ιερά Οδός», όπου εμφανίζονται από πέρυσι το χειμώνα.
♫Radioactive1076 web radio

 Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης η Δίωξη Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης με τη σύλληψη γνωστού Κερκυραίου επιχειρηματία. Στην κατοχή του βρέθηκαν 440 γραμμάρια κοκαΐνης και 130 σφαίρες διαμετρήματος συμβατού με περίστροφο ανατολικού τύπου Τοκάρεφ. Σε γενόμενο έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και βιβλιάρια με καταθέσεις εκατομμυρίων  euro. Η Δίωξη παρακολουθούσε τον επιχειρηματία και τον συνέλαβε επ' αυτοφώρω όταν παρέλαβε μια τσάντα από μέλος του πληρώματος του σκάφους που συνδέει την Κέρκυρα με τους Αγ. Σαράντα.
http://www.enimerosi.com
♫Radioactive1076 web radio


Το digital jockey 2 Master edition είναι το νέο midi controller επαγγελματικών προδιαγραφών της Reloop. Διαθέτει επιπλέον μία stereo έξοδο balanced (jack 6.3mm) και μία ακόμα stereo έξοδο booth. Επίσης έχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σαν stand alone mixer με 2 stereo inputs, (line ή phono κατ' επιλογή).Επίσης διαθέτει XXL jogwheels με sensor στην αφή για scratch, search και pitch bend.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Classic 2 channel design
1 x PRO Longlife crossfader with adjustable crossfader curve
2 x volume controllers with PRO Longlife line faders
2 x 3 band equalizer with Push2Kill turning knobs
2 x gain turning knobs


Player:

2 x touch-sensitive, two-part jog wheels for scratching, cueing, etc.
4 different jog modes (Scratch, FX Dry/Wet, Search, Pitch Bend)
2 x high resolution 14 bit pitch faders without locking position
4 x assignable encoders and 4 x buttons for effect and sample control
Unicoloured, glistening red illuminationMaster section:

Cue mix, volume and master controllers
Extra large Trax Encoder for quick and easy music library browsing (with load buttons)
Dimensions: 370 x 38 x 295 mm
Weight: 2.65 kg


Incl. Traktor LE DJ software, mains adapter and USB cord


Minimum system requirements PC:

Windows XP (SP3), Win7 (32 bit/64 bit)
at least Pentium III / Intel Core Duo, 1 GHz (NO AMD processors recommended!)
at least 512 MB RAM


Minimum system requirements Mac:

OS X 10.5/10.6
Intel Core Duo family (only Intel MACs)
at least 512 MB RAM

Τιμή: €419,00
Κατάστημα: DJ Mania♫Radioactive1076 web radio


Δεν υπάρχει μόνο ένα σύμπαν, αλλά πάρα πολλά, ίσως και μπροστά στη μύτη μας, χωρίς όμως να τα βλέπουμε, όπως επίσης δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο!

Δεν πρόκειται για ευφυολογήματα κάποιου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, αλλά για θεωρίες και υποθέσεις -με βάσιμες πιθανότητες να ανταποκρίνονται στην αλήθεια- ενός από τους πιο διάσημους έλληνες επιστήμονες, του Δημήτρη Νανόπουλου, διακεκριμένου καθηγητή Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M (ΗΠΑ) και τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος μίλησε χθες βράδυ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σχετικά με το πείραμα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse).

Ο κ. Νανόπουλος παρουσίασε μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική ομάδα του στο αμερικανικό πανεπιστήμιο και οι οποίες δίνουν μια πολύ συγκεκριμένη μορφή στην έννοια του Πολυσύμπαντος. Εκτιμά, με βάση μαθηματικές εξισώσεις, ότι είναι δυνατό να υπάρχουν δέκα εις την πεντακοσιοστή σύμπαντα (ο αριθμός 10 με εκθέτη τον αριθμό 500!), σύμφωνα με τη θεωρία της Υπερσυμμετρίας (SUSY) και των Υπερχορδών, η οποία προβλέπει ότι, εκτός από τις γνωστές τέσσερις "μεγάλες" διαστάσεις -τρεις του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος) και ο χρόνος- υπάρχουν ακόμα έξι ή επτά, που βρίσκονται "διπλωμένες" σε τρομερά μικρό χώρο, ανεβάζοντας σε 10 ή 11 τον συνολικό αριθμό των διαστάσεων. "Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε" είπε ο κ. Νανόπουλος.

Η θεωρία του πολυσύμπαντος ή των πολλών παράλληλων συμπάντων έχει διάφορες εκδοχές, μια από τις οποίες προωθεί σθεναρά ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος αρχικά ήταν αντίθετος στην όλη ιδέα, αλλά στη συνέχεια την αποδέχτηκε και την επεξεργάστηκε. Τόνισε όμως ότι μια τέτοια θεωρία έχει νόημα μόνο αν καταστεί δυνατό να αποδειχτεί πειραματικά και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο επιταχυντής του CERN, για τον οποίο είπε ότι πλέον "δουλεύει ρολόι", αν και οι φυσικοί που αναλύουν τις συγκρούσεις των σωματιδίων, είναι αναγκασμένοι "να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα".

Σε μια προηγούμενη ομιλία του στην Αθήνα, ο κ. Νανόπουλος είχε πάντως δηλώσει ότι αν τελικά τα πειράματα του CERN δεν φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αποτυγχάνοντας να βρουν νέα σωματίδια και να επιβεβαιώσουν πειραματικά την υπερσυμμετρία, τότε "αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη Φυσική, θα προκαλέσει μια μεγάλη κρίση", καθώς θα σημαίνει, όπως είχε πει χαρακτηριστικά, ότι "πήραμε λάθος δρόμο".

Σύμφωνα με τον έλληνα φυσικό, κάθε επιμέρους σύμπαν (μεταξύ αυτών το δικό μας) μέσα σε αυτό το πολυσύμπαν μπορεί να έχει τους δικούς του ξεχωριστούς φυσικούς νόμους, που ισχύουν μόνο σε αυτό, ενώ στα άλλα σύμπαντα οι νόμοι που τα διέπουν, μπορεί να είναι αφάνταστα διαφορετικοί ή και σχετικά παρόμοιοι, έχουν όμως οπωσδήποτε ως κοινό παρονομαστή τη βαρύτητα. Το ένα σύμπαν "γεννάει" το άλλο, μέσα σε μια αέναη διαδικασία παραγωγής συμπάντων, η οποία, όπως είπε, καταργεί την έννοια της αρχής και του τέλους του χρόνου.

Ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα ότι τα άλλα σύμπαντα -τα χαρακτήρισε "φυσαλίδες της πραγματικότητας" που απαρτίζουν το πολυσύμπαν- είναι δυνατό να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους (κυριολεκτικά δίπλα μας!), αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Δεν απέκλεισε όμως ότι είναι πιθανώς δυνατό να γίνει μετάβαση από το ένα σύμπαν στο άλλο. Με λίγη δόση χιούμορ, ανέφερε ότι "θα έπρεπε να παρακαλάμε να μην ξυπνήσουμε ένα πρωί και γίνει ξαφνική ολική μεταβολή, για παράδειγμα περάσουμε από ένα σύμπαν με τέσσερις ("μεγάλες") σε ένα άλλο με έξι διαστάσεις".

Όλα τα σύμπαντα με τους ιδιαίτερους νόμους τους προκύπτουν κατά βάση από μόνα τους (χωρίς την ανάγκη "νομοθέτη"), σαν μια "τοπική μετάλλαξη" του χώρου σε ένα προϋπάρχον σύμπαν. Μάλιστα, ο κ. Νανόπουλος δεν απέκλεισε ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας τολμηρές υποθέσεις ότι κάποια σύμπαντα θα μπορούσαν π.χ. να αποτελούν δημιούργημα ενός "χάκερ" σε κάποιο άλλο σύμπαν. Επεσήμανε ότι, αν τελικά αποδειχτεί η θεωρία του πολυσύμπαντος, τότε "θα καταλαβαίνουμε τον μηχανισμό παραγωγής συμπάντων", οπότε, όπως είπε, όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, "είναι πιθανό στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα σύμπαν στο εργαστήριο" ("και δεν είμαι τρελός…", φρόντισε να διευκρινίσει!).

Συνεχίζοντας να εκπλήσσει, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται το σύμπαν που ζούμε τώρα, να δημιουργηθεί ξανά ακριβώς το ίδιο στο μέλλον, ενώ -με την ίδια λογική- το τωρινό σύμπαν μας θα μπορούσε να είναι το νιοστό από το παρελθόν, να έχει δηλαδή ήδη προϋπάρξει πολλές φορές. Ο κ. Νανόπουλος κατέστησε, πάντως, σαφές ότι είναι νωρίς ακόμα για να επιβεβαιωθούν τέτοιες υποθέσεις, πρόσθεσε όμως ότι τελικά αποτελούν λογικές συνέπειες της ευρύτερης θεωρίας του πολυσύμπαντος, που θα έπρεπε κανείς να ακολουθήσει και να διερευνήσει.

Αναφερόμενος σε πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού "Nature", που θεωρεί πιθανή την κατάρρευση της θεωρίας της υπερσυμμετρίας, επειδή τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πειραμάτων του CERN δεν την επιβεβαιώνουν, ο έλληνας φυσικός χαρακτήρισε υπερβολική και πρόωρη μια τέτοια εκτίμηση. "Πολύς θόρυβος για το τίποτε" είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης, ότι το σύμπαν που βλέπουμε (της ορατής ύλης) και το οποίο έχει ηλικία 13,7 δισεκατομμυρίων ετών, δεν είναι παρά το 4%, καθώς το υπόλοιπο είναι αόρατο, αποτελούμενο κατά 23% από "σκοτεινή ύλη" και 73% από "σκοτεινή ενέργεια". Υπολογίζεται ότι μόνο στο δικό μας σύμπαν υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες και κάθε ένας από αυτούς έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια ήλιους, γύρω από τους οποίους περιφέρεται ένας τεράστιος αριθμός πλανητών. Ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα ότι ο ήλιος κάποτε θα "σβήσει", όμως το σύμπαν μας, που συνεχώς διαστέλλεται, είναι "ανοιχτό", συνεπώς ποτέ δεν θα "πεθάνει", ενώ είναι πιθανό να κάνει "μετάβαση" σε ένα άλλο σύμπαν-φυσαλίδα.

Ο κ. Νανόπουλος επιτέθηκε στους υπέρμαχους της "ανθρωπικής Αρχής" (που λένε ότι το σύμπαν είναι "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα των ανθρώπων), αντιτείνοντας ότι "δεν του καίγεται καρφάκι του σύμπαντος για εμάς", ενώ χαρακτήρισε τη θεωρία του πολυσύμπαντος "το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της τελεολογίας". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι δεν έχει χάσει το νόημα της η αναζήτηση μιας "ενοποιημένης θεωρίας του παντός" στην Φυσική, όμως δεν θα αφορά παρά μια λύση μοναδική για το δικό μας σύμπαν και τίποτε περισσότερο.

Τέλος, απαντώντας σχετικά με τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της θεωρίας του πολυσύμπαντος, είπε ότι παραπέμπει σε "ένα νέο Διαφωτισμό" που ανοίγει νέους δρόμους για την ανθρωπότητα. Ακόμα, αρνήθηκε ότι υπάρχουν φραγμοί και όρια στις δυνατότητες του ανθρώπινου νου να συλλάβει την πραγματικότητα του σύμπαντος, εκτός από τα αναπόφευκτα ποσοτικά όρια στη συσσώρευση γνώσης στο μυαλό του ανθρώπου, όμως γι' αυτό, όπως είπε, υπάρχουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ως συμπαραστάτες μας, ενώ στο μέλλον η σχέση τους με τους ανθρώπους θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο στενή.

Αρνήθηκε επίσης ότι συσσωρεύοντας ολοένα περισσότερες γνώσεις, οι άνθρωποι χάνουν τη σοφία τους, ενώ -σε κάπως πιο απαισιόδοξο τόνο- συμφώνησε με τις εκτιμήσεις άλλων επιστημόνων ότι η Γη αργά ή γρήγορα "δύσκολα θα αντέξει" στα προβλήματά της, γι' αυτό είναι ανάγκη να προετοιμαστεί η μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.

Ο Δ. Νανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948, σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ της Αγγλίας, όπου απέκτησε το διδακτορικό του (Ph.D), το 1973, στη Θεωρητική Φυσική των Υψηλών Ενεργειών. Διετέλεσε ερευνητής στο CERN και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου. Διετέλεσε επίσης ερευνητής στη σχολή Ecole Normale Superieure στο Παρίσι, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

Από το 1989 είναι καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του Τέξας A&M και από το 2002 κατέχει την έδρα Μίτσελ-Χιπ της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Είναι επίσης Διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προκεχωρημένων Ερευνών του Χιούστον (HARC), ενώ διευθύνει επίσης ένα ερευνητικό τμήμα του World Laboratory στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Το 1997, εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Από τον Ιανουάριο του 2005 είναι εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, ενώ υπήρξε επίσης πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Σ.Ε.Τ.) από το 2005 έως το 2009 και εθνικός εκπρόσωπος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) από το 2005 έως το 2006.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
♫Radioactive1076 web radio


Η διέγερση ενός συγκεκριμένου νευρωνικού κυκλώματος, που βρίσκεται στην περιοχή του εγκεφάλου, η οποία θεωρείται έδρα του φόβου, φέρνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: αντί να πυροδοτεί ή να αυξάνει το άγχος και τον φόβο, τα καταπολεμά σε σημείο εξαφάνισης.

Αυτό ανακάλυψε μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών, που έκαναν πειράματα σε ποντίκια και πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε, μελλοντικά, να αξιοποιηθεί και στους ανθρώπους, σε νέες θεραπείες κατά των διαταραχών του άγχους και του φόβου.

Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ, με επικεφαλής τον βοηθό καθηγητή ψυχιατρικής Καρλ Ντάισεροθ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", έδειξαν ότι η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης εγκεφαλικής περιοχής αυξάνει σημαντικά την προθυμία των ζώων να γίνουν ριψοκίνδυνα, μειώνοντας αισθητά τις αναστολές τους για την ανάληψη δράσης.

Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν το εν λόγω νευρωνικό κύκλωμα χάρη στην νέα τεχνολογία της οπτογενετικής, που ο ίδιος ο Ντάισεροθ έχει εφεύρει και η οποία επιτρέπει στους νευροεπιστήμονες να διαχωρίζουν το πολύπλοκο "κουβάρι" των κυκλωμάτων που απαρτίζουν τον εγκέφαλο, ώστε να μελετήσουν μεμονωμένα, πλέον, τις αντιδράσεις καθενός από αυτά.

Η νέα ανώδυνη τεχνική (η οποία καθιστά πια περιττά τα ηλεκτρόδια που εισάγονται στο κρανίο) επιτρέπει στα νευρικά κύτταρα των ζωντανών οργανισμών να γίνονται φωτοευαίσθητα, έτσι ώστε η δραστηριότητά τους να μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί ανάλογα με το μήκος κύματος του φωτός που στέλνει ο ερευνητής. Στέλνοντας παλμούς φωτός σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, μέσω οπτικών ινών, οι επιστήμονες μπορούν πλέον να στοχεύσουν ακόμα και επιμέρους συνάψεις μεταξύ των νευρωνικών κυττάρων, καθώς και ολόκληρες νευρωνικές "οδούς" που συνδέουν διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό με την πιο διαδεδομένη και παλαιότερη τεχνική της διέγερσης του εγκεφάλου με ηλεκτρικό ρεύμα από ηλεκτρόδια, καθώς τα τελευταία δεν έχουν την ίδια ακρίβεια στη στόχευσή τους.

Το νέο κύκλωμα που εντοπίστηκε βρίσκεται στην αμυγδαλή του εγκεφάλου, η οποία εδώ και χρόνια έχει συσχετιστεί με τον φόβο. Τα πειραματόζωα, όταν μέσω εκπομπής φωτός ενεργοποίησαν αυτό το κύκλωμα, έγιναν αμέσως πιο άνετα και χαλαρά σε καταστάσεις, τις οποίες, υπό κανονικές συνθήκες, θα τις αντιλαμβάνονταν ως επικίνδυνες και έτσι θα τους δημιουργούσαν άγχος και φόβο. Για παράδειγμα, έχασαν την παραδοσιακή επιφύλαξή τους να εξερευνήσουν ανοιχτούς επίπεδους χώρους, όπου είναι εκτεθειμένα στα αρπακτικά. Όταν όμως εστάλη στον εγκέφαλό τους φως διαφορετικού μήκους κύματος, αμέσως απέκτησαν ξανά τις παλιές αναστολές και το άγχος τους.

Με δεδομένο ότι η αμυγδαλή του εγκεφάλου έχει παρόμοια δομή στα ποντίκια και στον άνθρωπο, ο Ντάισεροθ πιστεύει ότι η νέα μέθοδος "απευαισθητοποίησης" έναντι του φόβου μπορεί μελλοντικά να εφαρμοστεί και στους ανθρώπους.

Το άγχος είναι μια συνηθισμένη ψυχική διαταραχή, με ποικίλα συμπτώματα και συνέπειες σε διάφορες πλευρές της καθημερινής ζωής του ανθρώπου (εργασία, οικογένεια, κατάχρηση αλκοόλ και άλλων ουσιών κ.ά.). Πολλά από τα υπάρχοντα αγχολυτικά φάρμακα δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, ενώ μπορεί να έχουν σημαντικές παρενέργειες, όπως να επιφέρουν εθισμό, σύμφωνα με τον Αμερικανό επιστήμονα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
♫Radioactive1076 web radio


Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Κωνσταντίνου, που βρισκόταν στο γήπεδο, ζήτησε να του παραδοθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό, που συγκεντρώθηκε, με σκοπό να εξετάσει την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, όπως και όλες τις περιπτώσεις ρίψης φωτοβολίδων, αφού σε μία περίπτωση από θαύμα δεν τραυματίστηκε σοβαρά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Σεμπάστιαν Σάχα.

Σε συνδυασμό με το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις παρατηρητή και αστυνομίας, ο κ.Κωνσταντίνου θα κρίνει σε τι βαθμό θα είναι η πειθαρχική δίωξη που θα ασκήσει εναντίον του ΠΑΟΚ και τι ποινή θα προτείνει. Σκέψεις να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων κάνει το Conn-X TV που κάλυπτε το ματς. Το καλωδιακό κανάλι κάνει λόγο για δύο κατεστραμμένες κάμερες, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε κι ένας οπερατέρ.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός από το γεγονός ότι οι παίκτες της ΑΕΚ δέχτηκαν και ξαναβγήκαν στο γήπεδο μετά τη διακοπή του ματς στο 89' με την εισβολή των οπαδών κι έτσι οι συνέπειες της τιμωρίας του δεν θα είναι καταστροφικές. Ο "δικέφαλος του βορρά" θα τιμωρηθεί τουλάχιστον με τιμωρία της έδρας του για δύο αγωνιστικές, αφού είναι υπότροπος, κάτι όμως που μπορεί να του στοιχίσει ακόμη και την είσοδο στα "πλέι οφ".

* Προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μπακέλα, είχαμε προκειμένου να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε όργανα της αστυνομίας για τη μη σύλληψη επικίνδυνου εισβολέα. Συγκεκριμένα, άγνωστος εισέβαλε στον αγωνιστικό με πυρσό στα χέρια και επιτέθηκε σε μέλη της αποστολής της ΑΕΚ. Οι άνδρες της αστυνομίας ακινητοποίησαν τον νεαρό άνδρα, ωστόσο αυτός για άγνωστο λόγο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Με την προκαταρκτική εξέταση θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Πηγή: Η αυγή On Line
♫Radioactive1076 web radio


Αρχική αναδίπλωση του Καντάφι αλλά και αλλαγή στάσης με επίθεση στην Βεγγάζη, επιμένουν για από αέρος χτυπήματα Βρετανοί και Γάλλοι. Βοηθητικός ο ρόλος των ελληνικών δυνάμεων, σε δεύτερο ρόλο ο Ομπάμα και οι ΗΠΑ.

♫Radioactive1076 web radio
Από το Blogger.